Bästa sättet att tillaga bacon på

Älskar du bacon? Vem gör inte det. Det är en av de godare matvarorna och det passar till så mycket. Men hur tillagar man det för att få det att smaka som bäst? I det här inlägget kommer vi att diskutera de bästa sätten att tillaga bacon på. Vi kommer att ge dig tips och tricks för att göra ditt bacon krispigt, gott och perfekt varje gång.

steka perfekta bacon

Varför är just bacon så gott?

Det finns många i denna värld som kanske inte skulle kunna tänka sig ett liv utan bacon. Och det kanske inte är så konstigt då det är så gott och passar till så mycket. Vanligaste maträtten som man brukar kombinera stekt bacon med är nog hamburgare.

Baconet bidrar med smaker och en krispighet som höjer hamburgaren. Men visste du att man även kan använda bacon till glass eller hemlagad wok. Om du inte har testat det och älskar bacon så kan vi verkligen rekommendera det.

Men hur gör man då för att få till det där riktigt krispiga och goda baconet? Här nedan så har vi samlat lite olika tips på hur du kan göra.

Tips för att få riktigt krispigt bacon

När man ska steka bacon så finns det några saker som man kan tänka på och göra för att få det till perfektion. Kolla in dessa tips och bli en riktig mästare på att steka bacon.

  • Stek inte ditt bacon i en torr stekpanna

När du ska steka bacon är det viktigt att du inte använder en torr stekpanna utan att du lägger till lite fet i form av smör, talg, olja eller rapsolja. Om stekpannan är torr så försvinner allt fett från baconet och det blir torrt och bränt.

  • Använd medeltemperatur när du steker

En annan sak som kan vara bra att göra är att steka sitt bacon på en medeltemperatur. Om man steker på högsta värmen så kommer det att bli bränt och om det är för låg värme så kommer det typ att kokas.

Bacon ska brynas inte brännas vilket det gör om du använder dig utav en medeltemperatur när du steker ditt bacon.

  • Stek inte för mycket bacon på samma gång

Ett annat vanligt misstag som många gör är att steka för mycket bacon på samma gång vilket leder till att stekpannan blir för kall och det blir för mycket fett som gör att baconet kokas. För att få krispigt bacon så måste man låta det ta tid och steka några åt gången.

  • Efter stekning låt baconet rinna av på ett papper

Det sista tipset som vi kan dela med oss utav är att efter stekningen så lägger du ditt stekta bacon på en bit hushållspapper. Då kommer överflödigt fett rinna av och bidra till en mer krispig yta.

Sammanfattningsvis har vi diskuterat de bästa sätten att tillaga bacon på. Vi har delat med oss av tips och tricks som hjälper dig att göra krispigt och gott bacon varje gång. Så om du vill ha mer krispigt bacon så testa dessa tips.