Om Moravia.se

I denna matblogg kommer du förutom mat och bak-tips även få inspiration från resor och lokala restauranger. Jag heter Sara, 25 år och bosatt i storstaden Stockholm. Mitt intresse för matlagning har funnits sedan barnsben, inspirerad av min mamma och mormor. Mitt intresse för mat växer för var dag och då speciellt när man upptäckt någon ny ingrediens man aldrig provat förut. Dess kryddor finns inte att jämföra med det du hittar i affärerna. Med det sagt hittar du den stora matupplevelsen när du reser till något land du inte varit förut och får äta och njuta av smaker du aldrig upplevt tidigare.

Mattrender

Vi har blivit allt mer hälsomedvetna världen över och därför har våran mat bestått mycket av grönsaker och frukt. Det mest populäraste är att göra smoothies som hälsodryck. Kokosprodukter kan du göra på många olika sätt som bakverk, snacks eller använda till måltid, kokos används flitigt och kommer finnas med länge.Det finns ett hav fyllt av maträtter och efterrätter att ta del av, vare sig det ska var hälsosamt eller inte. Såklart finns det ju nyttiga saker att göra på ett mer festligt sätt som är lika gott. Prova gärna att använda dig av avokado att fritera istället för den vanliga potatisen. Detta är supergott.

När man nämner kolhydrater tänker man på pasta, ris och potatis exempelvis. Även här har detta ersatts med andra alternativ. Nudlar och pasta har istället blivit tillverkade på linser, grönsaker och quinoa i precis samma form som pasta. Restaurangerna har också blivit mer hälsomedvetna och serverar alltmer grönsaker tillagade på olika sätt för att följa mattrenden.

Restaurangbesök

Restaurangerna idag är alla unika på sitt sätt. Jag själv älskar att besöka och testa nya restauranger och visst finns det restauranger som sticker ut mer än andra. En restaurang jag var på för längesedan är något som verkligen satt sig på minnet och det var helt underbart på alla håll och kanter. I detta fall var den en lyxigare restaurang med influenser från medelhavet med en genuin smakupplevelse av de finaste råvaror i en miljö som du inte vill lämna.

Recept

Det här receptet på kyckling- och linssoppa är inte bara värmande god utan har ingredienser du kanske normalt inte brukar använda i en kycklingsoppa. Så vad innehåller denna soppa då?

För att nämna de vanligaste ingredienserna så som lök, morötter, kyckling och kokta linser. Utefter det ska det tillsättas curry vilket är en vanlig krydda med kyckling, en kanelstång och koriander med en klick matyoghurt som topping. Det går givetvis att utesluta kanelen och koriandern men det är helt klart värt att prova.