Perfekt frukost

God morgon alla läsare! Idag är det lördag och som traditionen säger så slog vi till på en underbar helgfrukost. Och här snålar vi inte in på godsakerna, tvärtom. Allt ska finnas med och jag tänkte att jag kunde dela med mig av vad som brukar finnas på just vårt frukostbord på helgerna. Många har även frågat efter recept, så något sådant tänkte jag också ta med.

Bär och jordnötssmör i överflöd

Till att börja med så stekte vi amerikanska pannkakor. För oss är det ett givet inslag till frukosten. Ibland brukar vi göra vanliga tunna, men vi tycker att amerikanska är både godare och går snabbare att göra. Jag vet att många av mina vänner frågar hur jag får dem sådär fluffiga och saftiga, och inte torra och kompakta som man ofta äter på hotellfrukostarna. Svaret är att vispa ordentligt, och att inte grädda dem för länge! De ska precis ha fått små bubblor på den ostekta sidan när det är dags att vända dem. Då blir de ljuvligt luftiga och inte det minsta torra. Till dem fyller vi skålar av färska bär som hallon, blåbär och jordgubbar, och så måste man ju självklart ha massor av jordnötssmör och lönnsirap. Kanske inte världens mest hälsosamma val, men det är ju helg! Då ska man få njuta. På tal om jordnötssmör! Ni måste testa Ben & Jerrys nya supergoda veganglass Peanut Butter & Cookies. Den är fantastisk.

För att bryta av det där supersöta brukar vi också steka lite bacon till, och då gillar vi att få dem knapriga. Inte sladdriga! Ett tips är att lägga dem på ett hushållspapper när de är klara, då suger pappret åt sig det överflödiga fettet. Vi brukar också duka fram goda charkuterier om vi skulle ha kvar något från kvällen innan.

Mitt bästa juicerecept

Ska man satsa på något lite mer grönt och nyttigt till sin helgfrukost tycker jag att varsitt glas grön juice är supergott! Och då pratar jag inte om någon äcklig sörja som ingen vill dricka upp, utan en god och lite syrlig variant. Här kommer mitt bästa recept:

Ingredienser för 1 glas juice:

  • 1 näve färsk spenat eller grönkål
  • Ett äpple som du skalar och delar i bitar
  • Riven färsk ingefära, cirka 2 cm
  • 2 dl vatten
  • 1 halv mango skuren i bitar

Mixa allt tills det har blivit en juice och servera i fina glas.

Efter en sådan här pangfrukost är man redo för resten av dagen! Ett mysigt sätt att starta dagen på ett lugnt sätt tillsammans med tända ljus.