Test: Ben & Jerrys veganska glassar

Ben & Jerrys har länge stått högt upp på kedjan av glassföretag. Med sina innovativa smaker kom de som en vind från USA och tog oss här i Sverige med storm. Som en blandning av bakverk och glass och med noggrant avsatta smaker levererar de glass som är något utöver det vanliga. En nyhet som nog många längtat efter har äntligen blivit sann. Som vi har väntat på dessa underbara glassar som Ben & Jerry har utlovat oss. De som alla har väntat på och som vi har fått sukta efter, nämligen deras veganglassar! Nu kan du köpa dem i Sverige och de kommer med tre olika smaker, men med en sak gemensamt – de är helt mjölkfria. Detta passar alltså perfekt om man är allergisk eller vegan. I stället för vanlig mjölk eller grädde har dessa tillverkats med mandelmjölk och själva utlovar Ben & Jerry en ”eufori”, vilket jag också kan konstatera efter att ha smakat dem.

Chunky Monkey

Detta är en klassiker som även finns i det ordinarie utbudet. En bananglass, men otroligt mycket banansmak, möter stora bitar fudge och knapriga valnötter. En mix som faktiskt smaker nästan exakt som originalet, trots att den endast är gjord på mjölkfria och veganska produkter.

Peanut Butter & Cookies

Här kommer en underbar mix av krämig vaniljglass med bitar av kakor och en stor dos jordnötssmör som blandats ner i en härlig virvel. Kakan är en typ av chokladig sandwich-glass och när det kommer till dessa godbitar kan man nästan inte få nog. Mandelmjölken passar otroligt bra ihop med jordnötssmöret där nöt möter nöt. Trots att den inte är gjord på grädde känns den väldigt krämig och har en fantastisk konsistens. Jordnötssmör  är gott till det mesta.

Chocolate Fudge Brownie

En favorit bland Ben & Jerrys glassar som fått en ny bas med mandelmjölk. Här möts vi av choklad, choklad och åter choklad. Detta är helt enkelt en optimal glass för alla chokladälskare där ute! En chokladdoft når dig så fort du öppnar locket på förpackningen, och där hittar man sedan en krämig glass fylld med sega bitar av brownie. Mer smaskigt kan det knappast bli.

Vem blir inte sugen på att testa dessa glassar nu? Helt underbara och ett perfekt alternativ till dig som inte kan äta mjölkprodukter, eller är vegan, och tidigare känt att det inte finns god glass för dig. Här kommer man otroligt nära originalen som alla pratar om. Testa du också!